mandag 8. september 2008

Kjøttboller, tabouli og en slags raita

I dag hadde jeg lunsjbesøk av andre mammaer som er hjemme i barselpermisjon. Noen fra gata vår, noen med barn i barnehagen, og alle med på onsdagsbadingen. Lagde en slags libanesisk-indisk lunsj bestående av kjøttboller, tabouli og raita. Og så hadde vi naan-brød til. Og boller og sjokolade etterpå. Og ingefær-te med sitron. Og så var det henting i barnehage..

Kjøttboller:

400 gr malt lammekjøtt eller karbonadedeig
1 dl griljermel eller strøkavring
1 hakket løk
1 egg
1 finhakket rød chili
1 finhakket grønn chili
1/2 ts malt ingefær
1 ts malt koriander
1 ts salt


Tabouli:

2 1/2 dl bulghur 
5 dl kokt vann
2 dl persille
2 dl mynte
4 vårløk
2 tomater
saften fra 1/2 sitron
2 ss olivenolje
1 ts sort pepper
salt
1/2 hakket rød chili

Bulghuren bløtlegges i 20 minutter i det kokte vannet. Den skal deretter skylles i kaldt vann og rennes av i et dørslag. Press ut alt vannet med en sleiv, skje eller lignende. Persille, mynte og vårløk finhakkes. Tomatene deles i små terninger. Sitronsaft, olivenolje, pepper, salt og chili blandes i sammen med resten.

Raita:

2 agurker 
2 tomater
1/2 hvitløk
1 rød chili
10 blad frisk mynte
1 beger yoghurt naturell (eventuelt crème fraîche)
1 ts karve

Riv agurkene i et råkostjern og la vannet renne av i et dørslag. Fjern frøene fra tomatene og del tomatkjøttet i små terninger. Finhakk hvitløk, chili og mynte. Bland alle ingrediensene sammen.


Ingen kommentarer: