lørdag 11. oktober 2008

Gallopboller

Disse bakes med bakepulver, og det går derfor utrolig kjapt (derav navnet gallopboller..).  Og så er de vel ikke altfor usunne? Oppskriften er fra mamma.

5 dl hvetemel
2 1/2 ts bakepuver
1 dl sukker
1 ts kardemomme
100 gr smør/margarin
1 egg
2 dl melk
1 dl rosiner

Egg til pensling, perlesukker og hakkede mandler.

Hvetemel, bakepulver, sukker og kardemomme blandes. Smøret/margarinen smuldres i. Egg og melk piskes sammen, og blandes i. Rosiner røres inn til slutt. Ha i papirformer (16-20 stk), pensle med egg og strø på perlesukker og hakkede mandler. Stekes ved 200 grader i 20 minutter. Aller best ferske, og bør fryses dersom man vil spise de senere. Av erfaring blir det mye smuler når barn spiser disse, men bollene er nok perfekte til tur! 

Jeg har nylig investert i bakeform for muffinser, og er veldig fornøyd. Kjøpte den for en rimelig penge (tror det var under hundrelappen?) på fabrikkutsalget til Høyang-Polaris i Moss. Adressa hit er Varnaveien 35, og de har også mye fint fra Iittala.

Ingen kommentarer: