mandag 29. desember 2008

Julepizza

Min storesøster Sigrid lager verdens beste pizza, og dagen før hun og Sveinung reiser over fjellet til Bergen fikk vi julepizza. Har en ny tradisjon sett dagens lys? Jeg håper det. Nedenfor følger oppskriften hennes:

Bunn: Mel, 1 pk gjær, en klype salt, en god slant olje og vann varmet til 45 grader blandes og eltes godt. La stå til heving.

Saus: Valgfritt med opphakket løk (gjerne charlottløk og hvitløk), surres i litt olje. Ha i to bokser med hakkede tomater (S&W fører gode merker), gjerne med krydder tilsatt, litt mer pizzakrydder (man tar hva man har: oregano, basilikum, timian), salt, pepper og litt sukker (gjerne brunt).

Fyll: Hva man måtte ønske! Pizzaen på bildet er med chorizopølse, tomat, paprika og champignon.

Sett stekeovnen på 250 grader. Kjevle deigen til tynne leiver. Stikk hull med gaffel og stek i meget kort tid, under 5 min. Deigen skal bli fastere, men ikke brun eller hard. Fordel saus, ost og deretter ønsket fyll på toppen som er litt stekt først. Stekes til osten er smeltet og har fått en gylden farge. Serveres med ruccola eller annet knask.

Suveren travelmat: lag litt for mange leiver som stekes. Da er de supre å fryse. Moser man sausen med stavmikser rekker den lenger og kan også fryses i små porsjonsbokser. Ta opp om morgenen og ha på ønsket fyll til middag.


1 kommentar:

Sigrid sa...

Det skal sies at inspirasjonen er hentet fra Barmen i et matprogram på nrk.
Og det var ikke spansk chorizo denne gangen, men en italiensk salami "visstnok" fra Napoli:)