søndag 12. juli 2009

Kaker som smaker

Jeg og Alma har bakt småkaker som vi serverte med is og bringebær til dessert etter middag hos naboene. Alma er veldig glad i å helle egg, sukker og mel i bakebollen, røre, smake, kna, kjevle, rulle, skjære og pensle. Sterkt involvert i hele prosessen med andre ord.. Men veldig utålmodig! "Mamma, kan jeg ikke helle oppi nå da?"

Rullekaker med sjokolade:

300 gr smør
150 gr melis
1 egg
400 gr hvetemel
50 gr kakao/smeltet sjokolade
1 sammenvispet egg til pensling

Smør og melis røres hvitt, egget røres inn. Bland i mel og del deigen i to. Bland inn kakao/sjokolade i den ene delen. Kjevle ut den lyse deigen i rektangelform og pensle med egg. Dekk med sjokoladedeigen. Rull sammen, og skjær i tynne skiver. Pensle med egg og stek kakene på 200 grader i 8 minutter. Avkjøl på rist.




Fra de siste dagers samtaler med Alma:

"Mamma, er det vinter i dag?" (Ikke det helt store sommerværet om dagen..)

Jeg: "Åh, det er så godt med sommerferie!"
Alma: "Mmmm.. Er det sommerferie nå?"

1 kommentar:

Anonym sa...

Det så virkelig godt ut med kaker og friske bær. Farmor og farfar syns du Alma er flink til å bake kaker. Nå begynner moreller og andre bær å bli gode på Øksendal også. Og i Sirdal er det fortsatt sommer selv om været også her er variabel.